Santiago de Compostela

Camino Inglés - Camino de Invierno

Pilgrimsvandringer - Ferrol til Santiago de Compostela 2015 & Ponferrada til Santiago de Compostela 2017

Santiago de Compostela

 

15. november 2017

 

CAMINO DE INVIERNO

 

0 km. Sol - skyfrit - 16-20 C.

Selvom jeg nu for 8. gang er i Santiago tog jeg en ekstra dag i byen.

Her i midten af november er der ikke mange turister og antallet af pilgrimme som kommer til byen om dagen er også for nedadgående. Men nogen er der selvfølgelig.

De sås jo også i går, da jeg skulle have mit Compostela og afstandsbevis udstedt på Katedralkontoret, hvor der ikke var nogen kø og ventetid for at komme frem til skranken.

At der ikke er mange turister og pilgrimme gør også, at katedralen ikke er overrendt og fyldt til emere end sidste plads ved messerne.

Det gør også, at besøget er mere behageligt og man bedre kan opleve indholdet i katedralen og byen uden at blive trådt over tærerne eller mangle udsigt på grund af højt hævede mobiltelefoner.

Så tidlig om morgenen gik jeg en rundtur i katedralen og oplevede den uden stress og jag og havde tid til at dvæle ved skulderne af Skt. Jakob og for en gangs skyld få et længere ophold ved relivikeskinet i krypten og se og opleve tomme sidekapeller.

Til pilgrimsmessen til middag, der var det muligt at få siddeplads på de første rækker.

Og som den store oplvelse som det altid er blev det store røgelseskar svunget igennem kirkerummet for en af de sidste gange i mere end et år, nu hvor alteret i katedralen skal restureres.

Fantastisk igen at have den oplevelse.

Dagen i morgen tager jeg Iberia retur til Danmark via Madrid.

Vandret i alt 262 km

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved